November 2015

HKG holder julelukket


Kære alle medlemmer. Vi ønsker jer alle en rigtig god jul og et godt nytår.

Der er ingen gymnastik i perioden 14. december 2015 til 3. januar 2016 begge dage incl på grund af juleferien.

På bestyrelsen vegne
Grete Høgh LarsenNovember 2015

En fantastisk hyggelig julefest


Tak til HKG for en fantastisk hyggelig julefest d. 28. november 2015, hvor alle ingredienser til den perfekte kickstart af julemåneden, var til stede.

Jeg deltog sammen med mine to gymnastikpiger på 3 og 7 år. Vi lagde ud med jule-klippe-klistre, hvor alt hvad man kunne tænke sig for at lave kreative juleklipperier var til stede. Formålet var selvfølgelig at dekorere det store juletræ, der stod og ventede på sin pynt. Og pyntet, det blev det. Ikke mange grene var uden pynt, da alle havde fået hængt kreationerne på træet.

Efterfølgende gik vi ind til det helt store jule-kaffe-kage-bord, hvor der ventede glögg, kaffe, the, æbleskiver, julesmåkager, frugt samt juice til børnene. Der manglede ikke noget.

Dernæst var det blevet tid til opvisning fra nogle af holdene. Stolte var de store og små gymnastikbørn, der gav den hele armen til ære for forældrene.

Efter store bifald til børnene, var det tid for de voksne til en gang gammeldags banko. Imens blev børnene underholdt af en rigtig tryllekunstner der både kunne noget med ild, en due, mus og en rotte. Der lød nogle gevaldige hvin fra salen og børnene fik sig en rigtig god oplevelse, som de ikke lige kan få hvor som helst.

Til sidst var der rabalder fra gymnastiksalens tag. Det var selvfølgelig julemanden og hans nissepige, der bød op til dans om det rigt udsmykkede juletræ. Alle tog hinanden i hånden, og så gik den glade dans ellers rundt om juletræet i flere rækker. Inden vi gik hjem, fik børnene en stor godtepose med på vejen, med nogen for enhver smag. Alt i alt en rigtig dejlig eftermiddag, hvor julehumøret blev hentet frem fra gemmerne og julesangene blev støvet af, til vi lige om lidt har d. 24. december endnu en gang. Vi glæder os allerede til julefesten næste år.

Bedste hilsner fra Charlotte - mor til Cassandra og Caroline

November 2015

Julefest afholdt i HKG


Forventningsfulde børn og deres forældre mødte talstærkt op - mange i god tid før kl. 13.

Der blev klippet og klistret og juletræet pyntet, og samtidig kunne man hygge sig med glögg og æbleskiver samt småkager eller kaffe/the. Der var fin og god stemning, så det blev svært at løsrive sig for at samles i den nye sal til gymnastikopvisning, hvor gymnasterne viste nye sider af sig selv med en fin opvisning.

Mens de voksne spillede det traditionsrige bankospil, underholdt tryllekunstneren Fup og Fidus børnene. Begge aktiviteter var spændende på hver deres måde.

Heldigvis var vi så heldige, at julemanden fandt netop HKG og kunne føre an i dansen om juletræet assisteret af sin nissepige. Dagen sluttede med, at børnene fik udleveret deres godtepose og alle kunne gå hjem efter en god og hyggelig fest i HKG.

Marianne, bestyrelsen

oktober 2015

HKG julefest


Lørdag den 28. november kl. 13.00-16.00 holder vi den årlige julefest, og man kan tilmelde sig via dette link.

Prisen for denne fantastiske oplevelse er 50 kr. for børn og voksne, samt et mindre betalingsgebyr.

Vi glæder os til at se jer.

HKG´s bestyrelse, trænere og arbejdsgruppenoktober 2015

Forældredag i HKG


Uge 44 har været rammen om gymnastik sammen med forældrene. Alle hold havde inviteret forældrene med til træningen, og det har været en stor fornøjelse at se så mange deltage på de forskellige hold. Det var til stor glæde for både børnene og forældrene.

Mange af os forældre syntes jo stadig vi er unge og kan det hele. Men det er helt sikkert at nogle forældre var ømme dagene efter.

Tak for det store fremmøde og nogle gode timer sammen med jer og børnene.

På bestyrelsen vegne, Grete Høgh Larsen

oktober 2015

Konferencen om trivsel i børns fritidsliv


Kronprinsesse Mary Fonden havde inviteret forskellige aktører, som har tilknytning til børn's fritidsliv. HKG-Gymnastikforening havde fået denne invitation, hvor Formand Grete Høgh Larsen deltog sammen med repræsentanter fra Red Barnet, DBU, KL og mange flere.

Med baggrund i en ny stor rapport om børns trivsel i fritidslivet, hvor langt de fleste børn er glade for deres fritidsaktivitet og oplevelsen af fælleskabet. Der var forskellige indlæg om børn, fritid og trivsel, herunder en del snak om forpligtende fællesskab og respekt for forskelligheder, som skal være med til at sikre børns trivsel i foreningslivet.

Dette kan vi jo nikke anerkende til, da det har været en del foreningens værdier i flere år. De gode input bliver givet videre til vores instruktører, således vi kan være med til at forbedre børns trivsel i foreningen.
oktober 2015

Træner kursus søndag den 25. oktober


Kvalitet i børnegymnastik er et koncept udarbejdet af Gymdanmark. Vi blev klassificeret til dette i 2013, men for at have fortsat fokus på det og opnå en reklassificering, blev der afholdt et kursus for vores trænere i søndags.

Det var en rigtig god dag fra kl. 9.30 til 16.30 med input fra instruktøren, således at vi kan forbedre vores undervisning og udnytte redskaberne bedre.oktober 2015

HKG til film optagelse


Film optagelsen foregik på Sønderbro Skole på Amager. Vi optog inde i en gymnastiksal og det foregik oppe på en scene. Vi var blandede drenge og piger fra HKG.

Vi skulle have hvidt tøj på hjemmefra og da vi kom, fik vi udleveret nogle hvide tigermasker. Vi skulle forstille at være en flok hvide tiger som blev til mennesker. Instruktøren Maria lærte os en koreografi som vi skulle lave. Det skulle forstille en opvisning på en skole og opvisningen var for at fejre et bryllup. Før det kom til at se rigtig godt ud, skulle vi tage film optagelsen om over 10 gange.

Heldigvis var der også pauser med tid til at lege i. Undervejs fik vi chokolade, flødeboller, juice og frugt. Det tog ca. 3 timer, men det var 3 gode timer. Vi havde det rigtig morsomt.

Knus fra Emilie.

september 2015

Dejlig hyttetur til Tikøb


Kathøj ved Tikøb var rammerne om dette års hyttetur, som blev afholdt den 25-27 september. 24 børn og 5 voksne deltog på lejren og var glade og forventningsfulde, da vi drog af sted med bussen fra Skyttegade. Dog efter vi havde ventet lidt på vores weekendmad.

Hytten lå i dejlige omgivelser ved mark, skov og søer. Temaet for årets tur var det store togrøveri, hvor alle børn skulle hjælpe med at finde alle guldpengene, så de kunne fordele dem imellem sig.

I løbet af weekenden, var der forskellige aktiviteter som bagning af snobrød og skumfiduser over bål, morgengymnastik, natteløb, teamråb og meget mere. Det var trætte børn der ankom ved Blågård skole søndag eftermiddag.

En stor tak til John for at arrangerer turen, samt til Minna, Omran og Lea for deltagelsen.

På bestyrelsens vegne
Grete

september 2015

Ingen træning i uge 42 i efterårsferien


Det var dejligt at se så mange til åbent hus og der var rigtig mange børn til gymnastik. Der er ingen træning i uge 42, da skolen har lukket på grund af børnenes efterårsferie.

Uge 44 indbyder vi til forældredage. Det betyder at alle forældre kan trække i gymnastiktøjet og deltage til træningem med deres børn. Vi håber at se mange af jer.

i

september 2015

Ny sæson er skudt igang‏


Så er sæsonen skudt i gang med åbent hus den 30. august. Der kom godt 100 børn og deres forældre for at få udleveret T-shirt og være lidt med til gymnastik. Det blev til et par rigtig gode timer for alle børn og voksne.

Samme dag fik vi også gjort redskaber og redskabsrummene rene, så alle havde gang i kludene. Vi have også besøg at Gymdanmark, som gav vores instruktører intro til MovinKids, så trænerne har lidt inspiration til sæsonen. En rigtig lang dag for trænere, bestyrelsen og arbejdsgruppen som brugte hele søndagen fra 9.00 til 16.00 for at vi fik en god sæson start.september 2015

Intro dag 0-1 klasse på Blågårdskole‏


Onsdag den 26. august kom HKG's trænere forbi i skoletiden. Vi underviste børnene fra 0-1 klasse fra kl. 8.00 til 14.00.

Børnene havde fuldt fart på, alt hvad der kunne hoppes på af trampoliner, airtrack og springolin var ude. En tur i hamsterrullen ikke at forglemme, var som altid en stor succes.

Dejligt at vi har dette samarbejde mellem skole og foreningen. Dette afspejles også løbende i vort samarbejde omkring nogle børn, der tilbydes gymnastik i samarbejde med skolens sunhedsplejerske.

Tak til trænerne Minna, Sara, Sebastian, Pernille og Grete. Desuden tak til Bente fra Blågårdskolen for at skabe rammerne for dagen.

Bestyrelsen

august 2015

Sæson 2015-2016 start og åbent Hus ‏


Vi inviterer indenfor til åbent hus søndag den 30. august fra kl. 13.30 - 15.00. Her vil der blive udleveret T-Shirt til alle gymnaster der er indmeldt. Hvis du mangler at indmelde dit barn kan du gøre det ved at klikke her.

Desuden er der mulighed for at hilse på nogle af trænerne, bestyrelsen og arbejdsgruppen. Der er også mulighed for at gymnasterne kan komme og lave noget gymnastik. Vi byder på kaffe, te, småkager samt saft til alle.

Vi starter tirsdag 1. september med træning på de forskellige hold.

Med håbet om en god sæson

Grete Høgh Larsen
Formand

Juni 2015

Sæson 2015/2016 Instruktør søges‏


Har du lyst og mod til at blive en del af vores trænerteam, så er der mulighed her for at få et fritidsjob, som et suppleant til SU'en. Eller har du bare lyst til at være en del af et foreningsliv. Hvor der er mange muligheder for socialt samvær udover træningen.

Vi mangler instruktør til vores børne- og springhold. Hvis det har din interesse, så skriv til hkg-gymnastik@hotmail.com med lidt oplysninger om dig selv. Vi vil kontakte dig efterfølgende.

Bestyrelsen

Juni 2015

Sæson 2015-2016


Næste sæson starter den 1. september, inden da har vi åbent hus søndag den 30. august kl. 13.30-15.00.

TILDMELDNING via denne side under fanen hold, vil blive åbnet primo august. De kommende hold vil blive opdateret i løbet af sommeren. Man kan med fordel oprette barnets profil og efterfølgende modtage en mail, når vi åbner for tilmeldinger. Du kan oprette en profil ved at klikke her.

Bemærk der vil blive mulighed for at tilmelde sig hold, der er halvårlig, men hvis man ønsker at gå fra september til april, skal man sørge for at tilmelde begge hold med det samme.

GOD SOMMER OG PÅ GENSYN I NÆSTE SÆSON.

Maj 2015

En tur i det blå til BonBonland


Søndag den 31. maj var den endelig afslutning på Sæson 2014/2015. Dette blev markeret med en tur til BonBon land. Vi havde 58 gymnaster og 12 trænere & bestyrelsesmedlemmer med på turen.

Vi kørte fra København kl. 9.00 med bus til Næstved og var retur 18.30. Vi havde en fantastisk dag, med rigtig mange gode oplevelser. Det var så heldigt at der ikke var meget kø, så flere af børnene fik prøvet den samme forlystelse rigtig mange gange.

Alle var delt op i grupper og man var sammen med nogle af sine gymnastik venner. Der blev også tid til en god frokost menu, en rigtig stor is og lidt mundgodt på vej hjem.

Tak til alle trænere og bestyrelsesmedlemmer der har været med til at få denne dag gennemført. Der er flere billeder her.

Rigtig god sommer.

Grete Høgh Larsen, Formand

Marts 2015

Sommertræning.


Der vil være sommertræning for udvalgte gymnaster og hold. Træningen vil foregå på følgende dage, og hvor man skal være inviteret for at kunne tilmelde sig:

Mandag - Drengehold 17.30 - 18.45 Tilmelding her.
Tirsdag - Springhold 18.00 - 20.00 Tilmelding her.
Onsdag - Pige/Drenge spring 17.00 - 18.15 Tilmelding her.
Onsdag - Pigehold 18.00 til 20.00 Tilmelding her.
Søndag - Udtaget gymnaster fra Spring og Pige 2 Tilmelding her.

Marts 2015

Tilbageblik på forårsopvisningen.


Man skulle næppe have troet det kulden og de små snefnug taget i betragtning, men lige så snart vi trådte ind af døren til skolens gymnastiksal blev en hver tvivl fejet af bordet! Vrimlen af røde HKG T-shirts, det store kagebord, faner, den lidt trange plads og forventningsfulde stemning... Den var god nok, det var blevet tid til FORÅRSOPVISNING!

Pigehold 1+2, drengehold og springsjov viste i anden halvdel af opvisningen et forrygende show. Øvelser på gulv, trampolin, barre, menneskepyramider… Vi som har fulgt HKG gennem en årrække kunne endnu engang konstatere, at niveauet igen i år var steget. Det var som altid sjovt for gymnasterne at vise deres færdigheder og for os forældre at se hvad de havde lært i denne sæson.

Dagen sluttede traditionen tro med fælles udmarch, uddeling af pokaler og måske dagens største bifald, der velfortjent gik til de ihærdige trænere i HKG. Tak for denne sæson og på gensyn i næste!

Helle mor til Caroline og Mathilde Pigehold 2.

Marts 2015

Forårsopvisningen.


HKGs forårsopvisning var en stor succes med fuldt hus og højt humør. Børnene viste stolt hvad de havde lært, og vi forældre var ikke mindre stolte. Vi nød blandingen af uformelt samvær og tradition. Og ikke mindst kagerne!

Tak for en mægtig god forårsopvisning.

Marie, Svends mor

Marts 2015

Forårsopvisningen set af en forældre.


D. 21. marts var dagen for den årlige forårsopvisning i HKG. Pigerne går på hver sit hold, og havde set frem til dagen efter flere ugers målrettet træning. Dagen startede med, at de mindste børn optrådte sammen med deres forældre, herefter kom de mindste børnehold, der havde øvet sig på kolbøtter, vejrmøller og masser af balancegang - endda udklædt som pirater! Da alle havde været flere gange på gulvet, stod de søde frivillige fra HKG klar med et imponerende kagebord.

Herefter kom de større børn og unge på gulvet. De øvede hold viste elementer fra en konkurrence, de havde været med i. De mindre børn var meget imponerede! Herefter kom drenge og pigehold på banen flere gange - først viste de øvelser på gulv og redskaber, derefter kom de udklædt som gadedrenge og viste en masse flotte samarbejdsøvelser.

Da dagen var slut var alle 500 børn og voksne trætte og glade - tillykke og tak for endnu et dejligt år i HKG - vi glæder os til næste år!

Mange hilsner Rosa, Petra og familie

Marts 2015

Fantastisk tilslutning til HKG´s årlige forårsopvisning.


Lørdag den 21. marts afholdtes opvisningen for 31. gang. Vi slog dørene op kl. 12.45 til 1. del, hvor der var tilmeldt 250 gymnaster, forældre, søskende mv. Det gik rigtig godt, dejligt at så mange deltog. Efter deres opvisning blev der serveret kaffe, kage også til de ny ankommende som skulle se anden del. Det betød at vi var rigtig mange mennesker på samme tid.

Anden afdeling af opvisningen startede med indmarch kl. 14.45 og vi var færdig lidtfør kl. 17.00. Der blev uddelt flidspokal til Caroline fra Pigehold 2 og Viggo fra drengeholdet, et stort tillykke til dem begge.

Tak til alle der deltog og hjalp til for at gymnaster og forældre fik endnu en god oplevelse i HKG.

Der er flere billeder fra forårsopvisningen som kan ses her.

Marts 2015Tilmelding til den årlige Forårsopvisning.


Lørdag d. 21. marts afholdes der for 31. gang forårsopvisning i HKG fra kl. 13-16.30. Den afholdes som sædvanligt i gymnastiksalene på Blågård Skolen, Hans Tavsensgade 4.

Man skal tilmelde sig via dette link..

Februar 2015

HKG Cup 2015.


I uge 6 afholdtes HKG Cup for alle vores større børn. Pigehold 1 og 2, Springsjov øvet samt vores drengehold. I år deltog der 50 børn, så det er rigtigt godt at så mange har lyst. Dette er også en hyggelig konkurrence, hvor man kan vise sine forældre hvad man har lært. Det er i trygge rammer og en rigtig god ting at præsterer alene foran andre, det kan man jo tage med sig efterfølgende f.eks. i skolen.

Tak til vores altid flittige hjælpere, der har sørget for at der blev forfriskninger til alle, samt til dommerne der skulle bruge 3 aftener i HKG regi.

Billeder fra HKG Cup 2015 kan ses her. Grete Høgh Larsen, Formand HKG

Februar 2015

HKG CUP igen i år en succes for børn og forældre.


Første torsdag i februar skulle ca. 30 HKG´s gymnaster, drenge og piger i alderen 6-12 år vise, hvad de havde lært indtil nu i de forskellige discipliner: Ringe, Barre, Bom, Måtte, Springbræt og Hest.

Efter fælles opvarmning var der indmarch, med stående applaus fra de fremmødte forældre, der sad klar, lige så spændte som deres børn. Mange af børnene havde aldrig før deltaget i en konkurrence, hvor de hver især skulle fremvise deres kunnen. Grethe, vores træner, var som altid god til at knytte et par ord til de nervøse børn, så de følte sig trygge. Der var dommere klar med pc og dommerbord, som tog deres opgave meget alvorligt.

Konkurrencen begyndte og alle gjorde deres bedste, for at vise verden, hvad de havde lært. Alle blev klappet af, og det var stolte børn der viste små hop på bom, kolbøtter, bensving og at de øver sig på at få kroppens balance og styrke til at harmonere. Der var en hyggelig og god stemning, og med kaffe og småkager i hænderne, lykkedes det alligevel forældrene at give klapsalver til de stolte udøvere.

Da konkurrencen var slut, var der pointoptælling og dommerne gjorde klar til ,at Grete kunne overrække diplomer til alle børn. Til de børn med flest point var der medaljer til nr. 1, 2 og 3. En mor var dagens fotograf og der blev taget billeder af de stolte børn.

Nogle børn overskred deres egne grænser, at stå for første gang helt alene til skue for fremmede voksne med deres krops præstationer. For andre, var dette en fortsættelse på den rejse, de er på i gymnastikkens univers. Selvom det var en konkurrence med vindere, var der ingen tvivl om, at alle vandt. Endnu en dejlig oplevelse for vores gymnaster i HKG.

Luise Søe